גישור
"Peace is not the absence of conflict, but the ability to cope with it"
– מהטמה גנדי –
אם אתם שוקלים לפנות להליך גישור אתם כבר בחצי הדרך לפתרון. הליך גישור הוא הדרך המוצלחת והיעילה ביותר לפתרון סכסוכים ולבניית מערכת יחסים פורייה. ישנה מגמה ברורה של חברות ומדינות בעולם לעבור מהליכים בבתי משפט לטובת להליך גישור ליישוב הסכסוך.
מהו גישור?
גישור הוא הליך וולונטרי לפתרון סכסוכים. הגישור מתבצע באמצעות מגשר, הוא גורם ניטרלי ומיומן ביצירת גשר בין הצדדים. מטרת הגישור היא מציאת פתרון אידאלי לסכסוך על ידי יצירת דיאלוג בין הצדדים, באופן המותאם לצרכיהם, רצונותיהם ונסיבות המקרה.
המגשר נפגש עם הצדדים ובוחן את מכלול האינטרסים, הצרכים, האופציות האלטרנטיבות והנסיבות הקשורות לצדדים ולקונפליקט ביניהם. על בסיס המידע שאסף, עוזר המגשר לצדדים להגיע להסכמה האידאלית עבור שניהם לסיום הקונפליקט, ובמידת הצורך לבניית מערכת יחסים חיובית המושתתת על אמון.
ניתן לפנות לגישור בטרם פנייה לערכאות משפטיות או במהלך הליך משפטי.
למה לבחור בגישור?
הגישור מהווה תחליף ליישוב סכסוכים בבית המשפט או בבית הדין, ולו כמה יתרונות מרכזיים על הידיינות משפטית:
- לצדדים מידה רבה הרבה יותר של שליטה בהליך. למעשה יחדיו יש להם 100% שליטה בהליך. לעומת זאת, בבית המשפט הצדדים למעשה מעבירים את השליטה לבית המשפט.
- הליך הגישור זול משמעותית מהליך משפטי.
- הליך גישור מהיר ויעיל הרבה יותר מהליך בבית משפט, בית דין ואף מהליך בוררות.
- הצדדים אינם כפופים למסגרת החוק. אם בבית משפט האופציה האידיאלית לדעת השופט והצדדים אינה מתיישבת עם הדין, השופט יפסוק אחרת. לעומת זאת, בגישור ההסכמות בין הצדדים הן חוזיות והתאמתן לדין אינה רלוונטית (למעט מקרים מסוימים).
- סודיות ופתיחות. הליך הגישור הוא הליך חסוי והנאמר בו לא יכול לשמש ראיה בבית המשפט. משכך, ניתן לדבר בהליך הגישור בגילוי לב ובכנות מבלי לחשוש מהשלכות הדברים.
- המגשר הוא אדם ניטרלי, האינטרס היחידי שלו הוא שביעות רצון הצדדים. לעומת זאת, בית המשפט מתחשב במגוון אינטרסים כמו האינטרס הציבורי. כמו כן, שופטים עובדים בעומס כבד שמתמרץ אותם ללחוץ את הצדדים להגיע לפשרה באשר היא על מנת לסגור את התיק.
מה חשוב לדעת לקראת הגישור?
אין צורך בהכנה מיוחדת להליך הגישור. עם זאת, יש לזכור שמדובר בתהליך של מספר מפגשים בסופו תגיעו להסכמה על פתרון מוסכם על הצדדים. לצד שמירה על מקצועיות, מגשר טוב צריך להיות אמפתי וקשוב אליכם, יקפיד לא לשפוט ויגלה יצירתיות בניהול ההליך ובהצעת פתרונות. חשוב מאוד לבחור מגשר שאתם מרגישים חיבור איתו, משום שלמערכת היחסים שלכם עם המגשר תהיה השפעה מכרעת על מציאת פתרון.
למי מתאים לפנות לגישור?
גישור מתאים למגוון רב של סכסוכים, החל בסכסוכים עסקיים ועד לסכסוכים משפחתיים וזוגיים. כמו כן, ניתן לפנות לגישור על מנת לבנות הסכמות בנוגע למערכת יחסים קיימת או חדשה, למשל שותפות.
משרדינו עוסק בגישור עסקי, משפחתי וזוגי.
משרדינו מלווה זוגות בהליכי גישור במשפחה. הליכים אלה הם לרוב הליכי פרידה במטרה להגיע להסכמות על חלוקת הרכוש ואופי הקשר לאחר הפרידה. עם זאת, משרדינו עוסק גם בגישור משפחתי (משפטי בלבד) במטרה להגיע להסכם שלום בית, הסכם הורות משותפת או הסכם ממון שנעשים לאחר הליך גישורי בו הצדדים מביעים את רצונותיהם ומקבלים הסבר על זכויותיהם והשלכות הדין על מצבם.